Tuňák s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1011 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 891.9 mg
- Vláknina 9946.5 mg
- Vitamín A 9946.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Steaky pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek nadrobno nasekáme, z papriky odstraníme semínka a bílá žebra a nakrájíme ji na tenké proužky, rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky, olivy na plátky.
-
2
V pánvi zahřejeme polovinu oleje, cibuli na něm dozlatova osmahneme, přidáme česnek, rajčata, papriku a plátky oliv, okořeníme mletou paprikou, rozmarýnem, tymiánem a pepřem. Tuňáka osušíme papírovou utěrkou a osolíme. Na pánvi zahřejeme zbývající olej a rybu po obou stranách asi 4 minuty při středně vysoké teplotě opečeme. Ryby rozdělíme na talíře a ozdobíme zeleninou a petrželí.