Ledová okurková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1280 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 12.6 mg
- Draslík 1465.9 mg
- Vláknina 23933.2 mg
- Vitamín A 23933.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky omyjeme, oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kousky. Avokáda překrojíme napůl, zbavíme pecek a dužinu vydlabeme lžící.
-
2
Oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a stroužky překrojíme napůl. Spolu s avokádem a okurkami je ručním ponorným mixérem rozmixujeme na pyré.
-
3
Do směsi přidáme zeleninový vývar, citronovou šťávu, jogurt a podmáslí a vše osolíme a okořením cayenským pepřem a římským kmínem. Polévku dáme na 1 hodinu vychladnout do chladničky.
-
4
Očistíme ředkvičky a nakrájíme je na plátky. Polévku rozdělíme do talířů a podáváme zdobenou plátky ředkviček.