Ledová okurková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 250 ml Mléko - podmáslí
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Okurka salátová
  • 2 ks Avokádo
  • 4 ks Ředkvička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Kmín římský
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1280 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 12.6 mg
  • Draslík 1465.9 mg
  • Vláknina 23933.2 mg
  • Vitamín A 23933.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky omyjeme, oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kousky. Avokáda překrojíme napůl, zbavíme pecek a dužinu vydlabeme lžící.

  • 2

    Oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a stroužky překrojíme napůl. Spolu s avokádem a okurkami je ručním ponorným mixérem rozmixujeme na pyré.

  • 3

    Do směsi přidáme zeleninový vývar, citronovou šťávu, jogurt a podmáslí a vše osolíme a okořením cayenským pepřem a římským kmínem. Polévku dáme na 1 hodinu vychladnout do chladničky.

  • 4

    Očistíme ředkvičky a nakrájíme je na plátky. Polévku rozdělíme do talířů a podáváme zdobenou plátky ředkviček.

Komentáře k receptu