Tuňák v sezamová krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 37 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 53.4 mg
- Draslík 560.8 mg
- Vláknina 8340 mg
- Vitamín A 8340 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filet z tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm, bílek nasleháme, rybí proužky jím potřeme a obalíme je v sezamových semínkách.
-
2
V salátové míse připravíme z olivového oleje, octa, soli a pepře zálivku a přidáme natrhané salátové listy.
-
3
Proužky ryby osmažíme na předehřáté pánvi z každé strany asi 15-20 sekund. Vyjmeme z oleje a necháme okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou.
-
4
Salát v míse promícháme se zálivkou, rozdělíme na talíře, ozdobíme parmazánem, bylinkami a cherry rajčátky a na závěr nahoru položíme vlažné kousky ryby.