Tuňák s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 15 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 82 mg
- Draslík 749.4 mg
- Vláknina 7420 mg
- Vitamín A 7420 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuňákové steaky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na hranolky. Máslo zahřejeme v hrnci a necháme na něm zkaramelizovat cukr. Přidáme jablka, špetku šafránu, cayenský pepř, sůl, bílý pepř a lístky tymiánu. Zalijeme vínem a necháme 6-8 minut přikryté dusit. Mezitím zahřejeme na jiné pánvi olej, steaky na prudkém ohni z každé strany 3-4 minuty opečeme dozlatova a položíme na předehřáté talíře. Dušená jablka případně dochutíme a rozdělíme na talíře k rybě.