Treska s gratinovaným květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 882 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 75.8 mg
- Draslík 983.8 mg
- Vláknina 7662.5 mg
- Vitamín A 7662.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Čistý a rozebraný květák uvaříme doměkka, nejlépe v páře. Stejně tak uvaříme i rybu. Růžičky květáku a kousky ryby promícháme spolu s čerstvým sýrem a ochutíme solí a pepřem. Směs vložíme do zapékací formy, posypeme strouhaným sýrem a 15 minut zapečeme dozlatova. Servírujeme zakápnuté rybí omáčkou.