Treska s gratinovaným květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Treska aljašská
  • 100 g Sýr krémový
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 700 g Květák
  • 5 g Sůl
  • 10 ml Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 75.8 mg
  • Draslík 983.8 mg
  • Vláknina 7662.5 mg
  • Vitamín A 7662.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Čistý a rozebraný květák uvaříme doměkka, nejlépe v páře. Stejně tak uvaříme i rybu. Růžičky květáku a kousky ryby promícháme spolu s čerstvým sýrem a ochutíme solí a pepřem. Směs vložíme do zapékací formy, posypeme strouhaným sýrem a 15 minut zapečeme dozlatova. Servírujeme zakápnuté rybí omáčkou.

Komentáře k receptu