Slaneček v jogurtu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1892 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 152.9 mg
- Draslík 818.4 mg
- Vláknina 2140.8 mg
- Vitamín A 2140.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slanečky vložíme do misky, přilijeme minerální vodu, aby byly ryby ponořeny, a necháme přes noc odstát. Poté ryby vyjmeme o nakrájíme na kousky velikosti sousta, vložíme do misky a přelijeme novou minerální vodou. Necháme další 4 hodiny odstát, vodu mezitím několikrát vyměníme. Do misky dáme jogurt, přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jablko, ochutíme cukrem a solí a promícháme. Nakonec přidáme bobkový list. Sledě scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a přidáme do mísy s jogurtovou omáčkou, promícháme a necháme minimálně 24 hodin proležet v chladničce. Pak rozdělíme rybí směs na talíře, posypeme nadrobno nakrájeným koprem a servírujeme.