Sardinky s grilovanou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 30 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 472.9 mg
- Vláknina 13171 mg
- Vitamín A 13171 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky nakrojíme na konci do křížku, odstraníme semínka a grilujeme pří 180 °C, až slupka zčerná. Necháme v mikrotenovém sáčku vychladnout, oloupeme a nakrájíme na širší proužky. Lilky podélně rozčtvrtíme, potřeme olivovým olejem a grilujeme po každé straně asi 15 minut.
-
2
Smícháme olivový olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek a pažitku, dobře promícháme, osolíme a opepříme, ještě jednou zamícháme. Papriky a lilky v míse přelijeme dresinkem a znovu promícháme. Sardinky osolíme, rozložíme na olejem potřený plech, v mixéru rozdrtíme chléb, petržel, česnek a citronovou kůru, na každou sardinku položíme trochu této směsi a pečeme 10-15 minut. Na talíře rozdělíme papriky a lilky, na ně položíme upečené sardinky a podáváme.