Ropušnice po marocku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 19 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 843.3 mg
- Vláknina 5045 mg
- Vitamín A 5045 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, vnitřek a šťávu odstraníme a zbytek nakrájíme na kostičky. Smícháme s 1 lžící oleje, sekaným česnekem, osolíme a opepříme. Mandle na pánvi nasucho orestujeme dozlatova. (Musíme být pozorní, abychom je nepřipálili!) Necháme je vychladnout a nasekáme nahrubo.
-
3
Filety osolíme, opepříme a potřeme olejem. Z alobalu odstřihneme obdélníky na balíčky. Na každý vložíme 3 lžíce rajčatové směsí, na kterou položíme filety a na ně 2 špetky koření, rozdělíme mandle, bazalku, zastříkneme olejem a balíčky pečlivě uzavřeme.
-
4
Vložíme je na plech do trouby a pečeme 15 minut. Poté nerozbalené klademe na talíře.