Dušená hovězí plec

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 40 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Hovězí plec
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1194 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 1107.7 mg
  • Vláknina 5535.3 mg
  • Vitamín A 5535.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáče.

  • 2

    Zasypeme nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián, kousek celeru, zalijeme hovězím vývarem a dáme zakryté dusit do trouby. Dusíme asi 1 a 1/2 hodiny, pekáč odkryjeme a pečeme ještě 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.

  • 3

    Dušené maso upravíme na talíře, ze šťávy v pekáči vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme. Jako přílohu servírujeme vařené brambory a celý pokrm přelijeme rozmixovanou šťávou.

Komentáře k receptu