Dušená hovězí plec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1194 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 1107.7 mg
- Vláknina 5535.3 mg
- Vitamín A 5535.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáče.
-
2
Zasypeme nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián, kousek celeru, zalijeme hovězím vývarem a dáme zakryté dusit do trouby. Dusíme asi 1 a 1/2 hodiny, pekáč odkryjeme a pečeme ještě 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.
-
3
Dušené maso upravíme na talíře, ze šťávy v pekáči vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme. Jako přílohu servírujeme vařené brambory a celý pokrm přelijeme rozmixovanou šťávou.