Espresso granita
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 0 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 86.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mrazáku nastaveného na nízký stupeň dáme mrazuvzdorné misky nebo skleničky.
-
2
V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme cukr s 300 ml vody, zvýšíme příkon tepla a povaříme 5 minut na sirup.
-
3
Sirup vlijeme do mělké mrazuvzdorné misky, vmícháme vanilkovou tresť, vychlazenou kávu a necháme vychladnout.
-
4
Potom misku vložíme do mrazáku a obsah každých 30 minut promícháme.
-
5
Celkem mrazíme 4 hodiny a necháme v mrazáku až do podávání.