Pórkovo-sýrová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 38 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 596.4 mg
- Vláknina 10289.8 mg
- Vitamín A 10289.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pórek očistíme, důkladně omyjeme a také nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s pórkem na něm osmahneme. Potom přidáme mleté maso a vše osmažíme.
-
2
Směs osolíme, opepříme a 10 minut dusíme pod pokličkou. Přidáme bílé víno a zeleninový vývar a necháme projít varem.
-
3
Tavený sýr necháme za stálého míchání rozpustit v polévce. Na závěr polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme.