Okouník s kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 20 g
- Sodík 652 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 756.3 mg
- Vláknina 6202.5 mg
- Vitamín A 6202.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné rybí filety osolíme, opepříme, potřeme worcesterem, vložíme do hrnce vymazaného máslem, zalijeme vínem, zakryjeme poklicí a pomalu dusíme asi 8-10 minut. Citróny oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Ryby z hrnce rozdělíme na talíře. Ve vývaru rozpustíme máslo, přidáme kapary, citróny a petržel a krátce provaříme. Omáčkou přelijeme ryby.