Okouník s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Okouník mořský
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Kapary
  • 10 g Worcester (worcesterská omáčka)
  • 500 ml Víno bílé
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 756.3 mg
  • Vláknina 6202.5 mg
  • Vitamín A 6202.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné rybí filety osolíme, opepříme, potřeme worcesterem, vložíme do hrnce vymazaného máslem, zalijeme vínem, zakryjeme poklicí a pomalu dusíme asi 8-10 minut. Citróny oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Ryby z hrnce rozdělíme na talíře. Ve vývaru rozpustíme máslo, přidáme kapary, citróny a petržel a krátce provaříme. Omáčkou přelijeme ryby.

Komentáře k receptu