Krém z fazolových lusků se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 11 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 80.3 mg
- Draslík 365.4 mg
- Vláknina 9398.8 mg
- Vitamín A 9398.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lusky omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Necháme okapat.
-
2
Cibuli a pórek oloupeme, pórek dobře omyjeme a pokrájíme obojí na drobné kousky.
-
3
Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm cibuli s pórkem. Přidáme lusky.
-
4
Zalijeme 1 500 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 35 minut.
-
5
Uvařené lusky vyjmeme, rozmixujeme a kaši nalijeme zpět do polévky.
-
6
Přimícháme nasekanou šalvěj a vaříme 5 minut.
-
7
Před podáváním ještě zahustíme rozšlehaným žloutkem a smetanou.