Salát z brambor a kaparů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 30 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 895.8 mg
- Vláknina 10814.8 mg
- Vitamín A 10814.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce. Poté vodu slijeme a brambory oloupeme. Pokrájíme je na 4 mm silná kolečka a naskládáme na talíř.
-
2
Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Přidáme oloupanou a na kolečka pokrájenou cibuli, kterou jsme rozdělili na jednotlivé prstýnky.
-
3
Z oleje, octa, soli a pepře umícháme zálivku.
-
4
Pokrájená vajíčka a cibuli naskládáme na brambory, zalijeme zálivkou a posypeme kapary. Na závěr posypeme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.