Opečené brambory na kachním sádle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1486 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 1342.6 mg
- Vláknina 16250 mg
- Vitamín A 16250 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu a vaříme 5-7 minut při střední teplotě tak, aby brambory zůstaly pevné. Scedíme a vrátíme do hrnce. Na pekáček vložíme tuk a dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 200 °C.
-
2
Brambroy přiklopíme pokličkou a hrncem prudce potřeseme, povrch brambor se tak naruší a bude křupavější.
-
3
Z trouby vyjmeme pekáč a brambory opatrně ponoříme do tuku, aby se v něm obaliy.
-
4
Opékáme v horní části trouby 45-50 minut dozlatova. Brambory v průběhu opékání obrátíme a polijeme tukem.
-
5
Děrovanou lžící přendáme brambory na nahřáté talíře, osolíme a ihned podáváme.