Jogurtový sýr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 430 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 490 g Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 63.7 mg
  • Draslík 759.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jogurtový sýr vznikne filtrováním jogurtu. Na sítko nebo cedník dáme jemnou gázu a nahoru nalijeme jogurt. Pod to dáme misku nebo jinou nádobu, do které bude odkapávat tekutá syrovátka. Přikryjeme a necháme v lednici 6-8 hodin.

  • 2

    Když tekutá syrovátka prokape, můžeme jí odstranit - jogurtový sýr je to, co zůstane v sítku.

Komentáře k receptu