Chlazená okurková polévka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1022 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 36.2 mg
- Draslík 984.9 mg
- Vláknina 6131.4 mg
- Vitamín A 6131.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky oloupeme, podélně rozpůlíme, lžíci odstraníme seminka, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Pyré smícháme s vývarem a jogurtem, nadrobno nasekaným koprem a mátou a dobře promícháme.
-
2
Ochutíme solí, pepřem, kmínem a cayenským pepřem a přikryté necháme minimálně 2 hodiny v chladničce.
-
3
Před podáváním vmícháme do polévky krevety, polévku rozdělíme do talířů. Šalotku nakrájíme nadrobno a před servírováním posypeme polévku. Podáváme dobře vychlazené.