Ostrá rybí polévka
Suroviny
- 400 g Okouník mořský
- 25 g Cukr třtinový
- 25 g Pepř cayenský
- 15 g Tymián čerstvý
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 80 ml Olej olivový
- 130 ml Víno bílé
- 750 ml Vývar zeleninový
- 25 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 2 ks Paprika zelená
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1446 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 45.4 mg
- Draslík 951.2 mg
- Vláknina 13335.5 mg
- Vitamín A 13335.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 103.3 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky očistíme, odstraníme semínka a bílá žebra a nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, přidáme papriky a vše osmahneme. Podlijeme vínem, zeleninovým vývarem, dochutíme zbývajícím kořením a necháme asi 20 minut pozvolna vařit.
-
3
Nakonec ochutíme citrónovou šťávou a cukrem, zmírníme příkon tepla. Rybí filety očistíme, nakrájíme na menší kousky a necháme ve vývaru asi 10 minut táhnout.