Ostrá rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Okouník mořský
  • 25 g Cukr třtinový
  • 25 g Pepř cayenský
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 ml Olej olivový
  • 130 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1446 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 45.4 mg
  • Draslík 951.2 mg
  • Vláknina 13335.5 mg
  • Vitamín A 13335.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.3 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky očistíme, odstraníme semínka a bílá žebra a nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, přidáme papriky a vše osmahneme. Podlijeme vínem, zeleninovým vývarem, dochutíme zbývajícím kořením a necháme asi 20 minut pozvolna vařit.

  • 3

    Nakonec ochutíme citrónovou šťávou a cukrem, zmírníme příkon tepla. Rybí filety očistíme, nakrájíme na menší kousky a necháme ve vývaru asi 10 minut táhnout.

Komentáře k receptu