Jemný salát z hřebenatek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 45 g
- Sodík 567 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 1377.1 mg
- Vláknina 4975 mg
- Vitamín A 4975 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šafrán přidáme do majonézy a tak dlouho šleháme metličkou dokud nedosáhneme zlatavě žluté barvy. Vmícháme smetanu a citrónovou šťávu a necháme v chladničce.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a olej a po pěti kusech opékáme hřebenatky, vždy minutu z každé strany. Natrhané salátové listy a kerblík smícháme se zálivkou a rozdělíme na talíře.
-
3
Na salát položíme opečené hřebenatky a pokapeme je šafránovou omáčkou.
-
4
Podáváme s opečeným toastem.