Salát s krevetami a olivovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Olivy černé
  • 60 g Kapary
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 250 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 20 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Salát římský
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3974 kcal
  • Sacharidy 178 g
  • Tuky 131 g
  • Sodík 5286 mg
  • Bílkoviny 1166 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 5496.5 mg
  • Draslík 696 mg
  • Vláknina 13060 mg
  • Vitamín A 13060 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivy, petržel, 2 stroužky česneku, kapary, olivový oleje, sůl a pepř rozmixujeme. V pánvi zahřejeme olej a přidáme rozmixovanou směs. Osmahneme asi 5 minut, podlijeme vývarem a dalších 5 minut prudce vaříme. Přilijeme víno a necháme vařit, až omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu. Často mícháme, okořeníme pepřem a mírně osolíme. Omáčku necháme vychladnout.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo a podélně rozčtvrtíme. Krevety osmahneme v pánvi s prolisovaným česnekem a okořeníme solí a pepřem. Odstavíme a uložíme na teplém místě. Papriky zbavíme semínek a bílých vnitřních částí a nakrájíme na úzké proužky.

  • 3

    Na talíř rozdělíme natrhané listy salátu a proužky paprik. Na ně položíme čtvrtky vajec, přelijeme omáčkou a ozdobíme krevetami. Můžeme pokapat olivovým olejem. Okraje talíře ozdobíme nadrobno nasekanou petrželí. Podáváme s opečeným chlebem.

Komentáře k receptu