Salát z uzeného halibuta
Suroviny
- 150 g Štěrbák zahradní
- 50 g Hořčice
- 90 g Kopr čerstvý
- 400 g Halibut uzený
- 300 g Brambory
- 150 g Smetana 12% (konzumní)
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Sůl
- 120 ml Ocet vinný
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 2 ks Jablka
- 1 ks Paprika červená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1640 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 1154.1 mg
- Vláknina 15532.5 mg
- Vitamín A 15532.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z uvedených ingrediencí připravíme zálivku. Nejprve vyšleháme vinný ocet a hořčici, okořeníme solí a pepřem, vše mícháme, až se sůl rozpustí. Postupně přidáváme olej a nakonec smetanu. Z uzených ryb odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Uvařené a studené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurku na proužky, z oloupaných jablek odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Štěrbák natrháme. Všechny ingredience s výjimkou ryb dáme do mísy, promícháme, osolíme a přelijeme vinným octem, necháme hodinu marinovat.
-
2
Zeleninový salát promícháme s kousky ryb, vmícháme kopr, přelijeme zálivkou a necháme odležet.