Zapečené ústřice s jablky a calvadosem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 21 g
- Sodík 5271 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 227.5 mg
- Draslík 799.4 mg
- Vláknina 3944.8 mg
- Vitamín A 3944.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s calvadosem. Přidáme máslo a na mírném ohni necháme zezlátnout, cca 2 minuty.
-
2
Ústřice otevřeme a maso vybereme. Do pekáče nasypeme sůl, na kterou usadíme lastury. Do každé vložíme lžičku smetany, maso ústřice a pár kostiček jablek. Troubu předehřejeme na cca 200 °C a zapečeme. Opepříme a ozdobíme snítkami kopru a horké servírujeme.