Salát plněný makrelou a sýrem feta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 30 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 82.8 mg
- Draslík 548.6 mg
- Vláknina 11942.5 mg
- Vitamín A 11942.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrelu nakrájíme na úzké proužky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném olivovém oleji makrelu osmažíme. Přidáme citronovou kůru z jednoho citronu, šťávu ze všech citronů a necháme několik minut povařit. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
-
2
Do směsi zamícháme nasekané kapary, rozdrobenou fetu a nasekanou bazalku. Salát rozdělíme na listy a ty plníme připravenou směsí.