Masová směs s paprikou a pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 576.4 mg
- Vláknina 4691.2 mg
- Vitamín A 4691.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. Petrželovou nať najemno nasekáme.
-
2
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky, paprikovou klobásu na plátky. Klobásu a kuřecí maso promícháme v míse s paprikami a petrželkou.
-
3
Chemicky neošetřený pomeranč omyjeme, osušíme a nastrouháme jeho kůru, z poloviny pomeranče vylisujeme šťávu. Kůru i šťávu promícháme s dvěma lžícemi olivového oleje a touto směsí zalijeme směs masa a klobásy. Promícháme.
-
4
Masovou směs opékáme doměkka na pánvi na rozehřátém oleji 7-10 minut.
-
5
Před podáváním opepříme a osolíme. Podáváme horké.