Plněná omeleta s kompotem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Cukr moučkový
  • 12 g Cukr krupice
  • 48 g Zakysaná smetana
  • 12 g Mandle mleté
  • 150 g Kompot jablečný
  • 50 g Maliny
  • 0.8 ml Olej rostlinný
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 331.2 mg
  • Draslík 160.1 mg
  • Vláknina 2229.3 mg
  • Vitamín A 2229.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce ušleháme s cukrem, mletými mandlemi a 12 g zakysané smetany, osolíme.

  • 2

    Těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou z nich usmažíme na rozpáleném oleji do lehce opečené omelety.

  • 3

    Jednu omeletu přendáme na talíř vhodný k zapékání, poklademe jablečným kompotem smíchaným se zakysanou smetanou, navrch dáme maliny. Přiklopíme druhou omeletou, lehce poprášíme moučkovým cukrem.

  • 4

    Necháme v troubě lehce zezlátnout.

  • 5

    Servírujeme teplé.

Komentáře k receptu