Tropické jehněčí s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 19 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 179.3 mg
- Vláknina 3881.1 mg
- Vitamín A 3881.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1441.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce nebo uzavíratelné nádobě smícháme BBB jogurt, limetkovou šťávu, kurkumu, sůl a pepř. Vmícháme jehněčí kousky a necháme na 1-2 hodiny marinovat.
-
2
Na pánvi rozpálíme na středním plameni olivový olej, přidáme jehněčí nakrájené na kostky a restujeme 20-25 minut. Několik minut předtím než jídlo vytáhneme z pánve, přidáme kousky manga, které jsme si vypeckovali a nakrájeli na kousky. Vaříme další 2-3 minuty nebo dokud se mango neprohřeje.
-
3
Odstavíme z plamene a podáváme.