Tropické jehněčí s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 60 g Jogurt nízkotučný
  • 455 g Jehněčí maso
  • 0.14 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Mango
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 179.3 mg
  • Vláknina 3881.1 mg
  • Vitamín A 3881.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1441.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce nebo uzavíratelné nádobě smícháme BBB jogurt, limetkovou šťávu, kurkumu, sůl a pepř. Vmícháme jehněčí kousky a necháme na 1-2 hodiny marinovat.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme na středním plameni olivový olej, přidáme jehněčí nakrájené na kostky a restujeme 20-25 minut. Několik minut předtím než jídlo vytáhneme z pánve, přidáme kousky manga, které jsme si vypeckovali a nakrájeli na kousky. Vaříme další 2-3 minuty nebo dokud se mango neprohřeje.

  • 3

    Odstavíme z plamene a podáváme.

Komentáře k receptu