Želírovaná zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 96 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 98.6 mg
- Vláknina 4432.5 mg
- Vitamín A 4432.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu oloupeme a pokrájíme na stejně velké kousky.
-
2
Dáme vařit společně s vodou, máslem, cukrem a solí.
-
3
Vše přivedeme k varu a odkryté necháme povařit 20 minut.
-
4
Uvařenou zeleninu vyjmeme z hrnce, šťávu necháme nadále vařit až do konzistence sirupu.
-
5
Do husté šťávy vrátíme zeleninu, kterou obalíme šťávou ze všech stran.
-
6
Takto upravená zelenina je vhodnou přílohou k dušenému masu.