Želírovaná zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr moučkový
  • 150 g Tuřín
  • 150 g Tykev
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 400 ml Voda pitná
  • 3 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 98.6 mg
  • Vláknina 4432.5 mg
  • Vitamín A 4432.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu oloupeme a pokrájíme na stejně velké kousky.

  • 2

    Dáme vařit společně s vodou, máslem, cukrem a solí.

  • 3

    Vše přivedeme k varu a odkryté necháme povařit 20 minut.

  • 4

    Uvařenou zeleninu vyjmeme z hrnce, šťávu necháme nadále vařit až do konzistence sirupu.

  • 5

    Do husté šťávy vrátíme zeleninu, kterou obalíme šťávou ze všech stran.

  • 6

    Takto upravená zelenina je vhodnou přílohou k dušenému masu.

Komentáře k receptu