Francouzská kuřecí paštika se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 386 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 162.5 mg
- Draslík 866.3 mg
- Vláknina 19178.5 mg
- Vitamín A 19178.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kousky a rozmixujeme s 1 dl smetany. Rozmixované maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přilijeme 2 dl smetany, přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku, pokrájenou cibuli šalotku a směs dobře promícháme.
-
2
Mrkev oškrabeme, omyjeme, podélně nakrájíme na tenké plátky, které povaříme 5 minut v osolené vodě. Mrkev sítkem vyndáme a necháme vychladnout. V téže osolené vodě povaříme jen 1 minutu mladé fazolové lusky a hrášek. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout.
-
3
Paštikovou formu vyložíme alobalem, plátky mrkve poskládáme těsně vedle sebe, na dno dáme hrášek a na něj polovinou masové směsi. Navrch po celé délce poskládáme vlašské ořechy, které zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Na vrstu ořechů naskládáme podélně fazolové lusky, vše zakryjeme plátky mrkve a pevně uzavřeme alobalem. Formu dáme do hlubokého pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 160 °C cca 50 minut.
-
4
Upečenou paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.
-
5
Plátky paštiky podáváme s hlávkovým salátem.