Francouzská kuřecí paštika se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 75 g Ořechy vlašské
  • 150 g Hrášek
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 1 ks Šalotka
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pepř bílý
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 386 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 162.5 mg
  • Draslík 866.3 mg
  • Vláknina 19178.5 mg
  • Vitamín A 19178.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme na kousky a rozmixujeme s 1 dl smetany. Rozmixované maso dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přilijeme 2 dl smetany, přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku, pokrájenou cibuli šalotku a směs dobře promícháme.

  • 2

    Mrkev oškrabeme, omyjeme, podélně nakrájíme na tenké plátky, které povaříme 5 minut v osolené vodě. Mrkev sítkem vyndáme a necháme vychladnout. V téže osolené vodě povaříme jen 1 minutu mladé fazolové lusky a hrášek. Zeleninu scedíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Paštikovou formu vyložíme alobalem, plátky mrkve poskládáme těsně vedle sebe, na dno dáme hrášek a na něj polovinou masové směsi. Navrch po celé délce poskládáme vlašské ořechy, které zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Na vrstu ořechů naskládáme podélně fazolové lusky, vše zakryjeme plátky mrkve a pevně uzavřeme alobalem. Formu dáme do hlubokého pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 160 °C cca 50 minut.

  • 4

    Upečenou paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a dáme do chladničky na 12 hodin uležet.

  • 5

    Plátky paštiky podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu