Masové špízy
Suroviny
- 100 g Hovězí maso zadní
- 100 g Vepřové maso libové
- 100 g Skopové maso přední
- 100 g Drůbeží maso
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Petržel - nať
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 23 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 72.3 mg
- Draslík 134.3 mg
- Vláknina 1455 mg
- Vitamín A 1455 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 634.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové, hovězí, skopové a drůbeží maso nakrájíme na kostky.
-
2
V míse smícháme olej, papriku, pepř, sůl, petrželku a bazalku.
-
3
Do směsi přidáme nakrájené maso a smícháme. Nakonec přimícháme na jemno nakrájenou cibuli. Necháme 6 hodin odležet v chladničce.
-
4
Před grilováním směs vyndáme, maso napichujeme na jehlice.
-
5
Jednotlivé špízy zabalíme do alobalu a grilujeme 25 minut za občasného otáčení.