Chobotnice s kořeněnou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 863.7 mg
- Vláknina 2839.8 mg
- Vitamín A 2839.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu i kůru, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané oregano, pepř a sůl. Do směsi vložíme omytou a očištěnou chobotnici, necháme asi 1 hodinu marinovat.
-
2
Rozehřátý gril lehce potřeme olejem, položíme na něj chobotnici a pečeme 2-3 minuty doměkka. Při pečení podléváme marinádou.
-
3
Talíř vyložíme omytými salátovými listy, upravíme na ně chobotnici a podáváme.