Tapenada z rajčat a oliv
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 12 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 798.5 mg
- Vláknina 7909.7 mg
- Vitamín A 7909.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušená rajčata nahrubo nasekáme, olivy vypeckujeme, nakrájíme na větší kousky a s rajčaty vložíme do mixéru. Přidáme prolisovaný česnek, špetku cayenského pepře, sůl a olivový olej. Rozmixujeme na jemnou pastu.
-
2
Pomazánku podáváme ozdobenou lístky čerstvé bazalky.