Zapečené s rybí plátky s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Bazalka
  • 350 g Losos obecný
  • 350 g Mořský ďas
  • 30 g Petržel - nať
  • 30 g Kerblík
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 30 g Pažitka
  • 150 ml Olej olivový
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Rajčata
  • 3 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1060 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 67.4 mg
  • Draslík 1275.3 mg
  • Vláknina 5755 mg
  • Vitamín A 5755 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce se studenou vodou necháme bobtnat plátky želatiny. Rybí plátky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy, osolíme, opepříme a necháme cca 20 minut stát. Omyjeme aromatické bylinky, osušíme a nasekáme. Vytřeme olejem obdélníkový pekáč, vložíme v jedné vrstvě kusy lososa, posypeme trochou nasekaných aromatických bylinek a na poklademe plátek scezené želatiny. Dále položíme kusy masa z mořského okouna, trochu směsi aromatických bylinek a opět plátek želatiny. Takto pokračujeme a měníme vrstvy rybího masa.

  • 2

    Přes pekáč napneme hliníkovou fólii a přes ni zakryjeme pekáč pokličkou. Dáme na 15-20 minut do předehřáté trouby na 190°C. Vytáhneme z trouby, necháme obsah zcela vychladnout a dáme pekáč na 2 hodiny do ledničky.

  • 3

    Ve vařící vodě spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. Omyjeme petrželku, bazalku a pažitku, osušíme a nasekáme.

  • 4

    V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a pepře, přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku. Přidáme připravené kostičky rajčat a nasekané aromatické bylinky. Před podáváním ponoříme pekáč do studené vody, vyklopíme na servírovací mísu a hotový pokrm podáváme s připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu