Polévka z Neapole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mušle slávky
  • 300 g Chobotnice
  • 300 g Olihně
  • 300 g Garnát obecný
  • 300 g Mušle srdcovky
  • 200 g Rajčata
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1370 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 386.3 mg
  • Draslík 1027.5 mg
  • Vláknina 2620 mg
  • Vitamín A 2620 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme mušličky, vykucháme olihně a chobotnice, stáhneme z nich kůži, promyjeme je a pokrájíme na kusy. Vyloupeme ocásky garnátů a odstraníme z nich černé střívko.

  • 2

    Odrhneme slávky, dobře je omyjeme a nasypeme je společně s mušličkami do pánve na ohni, zalijeme lžící oleje, posypeme trochou omyté a nasekané petrželky a na prudkém plameni je necháme pod pokličkou za občasného zatřesení pánví otevřít. Vyjmeme je, vyhodíme všechny mušličky a slávky, které zůstaly zavřené, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření. Měkkýše vyloupeme, dáme do mísy, skořápky vyhodíme, ale pár mušliček a slávek si necháme celých na ozdobu.

  • 3

    Oloupeme cibuli a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, odstraníme semínka a hrubě nasekáme. V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji cibulku, oloupaný stroužek česneku a zbývající petrželku. Přidáme rajčata, pálivou červenou papričku, po špetce soli a pepře a na prudkém plameni vše ještě 5 minut podusíme.

  • 4

    Přidáme chobotničky, olihně a ocásky garnátů a na středním plameni pod pokličkou vše 15 minut podusíme. V polovině této doby přilijeme uschovanou tekutinu z vaření mušliček a slávek. Hotovou polévku podáváme horkou a chceme-li, dáme k ní lehce opečené krajíčky domácího chleba.

Komentáře k receptu