Sicilský vývar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 300 g Mušle slávky
  • 200 g Mořský ďas
  • 200 g Ropušnice - filety
  • 60 g Paprika zelená
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Parmice
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 30 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 788 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 75.5 mg
  • Draslík 969.1 mg
  • Vláknina 2628 mg
  • Vitamín A 2628 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rybích filet nakrájíme plátky. Odrhneme slávky, vhodíme je do pánve a postavíme na oheň. Přidáme lžíci oleje, víno a trochu omyté a nasekané petrželky, necháme slávky otevřít pod pokličkou za občasného zatřesení pánví. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme a dáme je do mísy, skořápky a neotevřené slávky vyhodíme. Procedíme tekutinu z jejich vaření přes gázu a uschováme si ji.

  • 2

    Omyjeme papriku, pokrájíme na kousky. V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji cibuli, papriku a směs nasekané petrželky, česneku a papričky, zalijeme vše vinným octem a necháme ho zprudka vyvařit. Postupně přidáváme ryby a měkkýše, počínaje mořským ďasem, pak ropušnici, parmici a na závěr po špetce soli a pepře.

  • 3

    Povaříme vše na velmi mírném plameni pod pokličkou asi 15 minut. V polovině této doby přilijeme tekutinu z vaření slávek, kterou jsme si dali stranou, a přidáme i vyloupané měkkýše. Hotový pokrm podáváme horký. Můžeme k němu podávat krajíčky domácího chleba opečené v troubě.

Komentáře k receptu