Rajčatovo-vinná salsa s mandlemi
Suroviny
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 160 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 plátek Chléb toastový
- 0.5 šálek Mandle
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 425.1 mg
- Vláknina 8377.8 mg
- Vitamín A 8377.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky toastového chleba opečeme na pánvi na dvou lžících rozehřátého oleje dozlatova z obou stran. Čerstvou bazalku najemno nasekáme a rozmixujeme s opečeným chlebem a zbylým olivovým olejem.
-
2
Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, chilli papričku nakrájíme na kostičky. Obojí přimícháme do konzervovaných rajčat a takto ochucená rajčata přidáme do mixéru. Zatím znovu nemixujeme.
-
3
Mandle krátce nasucho opražíme na pánvi. V misce dobře promícháme červené víno a vinný ocet. Přisypeme mandle, nalijeme do mixéru a jeho obsah rozmixujeme na hmotu jemné konzistence. Dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.