Rybí polévka s mangoldem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 41 g
- Sodík 3221 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 243.5 mg
- Draslík 1916.2 mg
- Vláknina 3987.5 mg
- Vitamín A 3987.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stáhneme kůži z plátků mořského ďasa a vyfiletujeme parmici, vyloupeme garnáty a odstraníme černé střívko. Ryby a garnáty omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Očistíme listy mangoldu, promyjeme a pokrájíme na proužky. Odrhneme slávky a dobře omyjeme pod tekoucí studenou vodou.
-
2
Vhodíme slávky do hrnce, přidáme lžíci oleje a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem necháme otevřít. Stáhneme hrnec z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené slávky vyhodíme a scedíme jemným sítem.
-
3
V pánvi osmažíme na oleji oloupaný a lehce podrcený stroužek česneku a papričku. Vyhodíme, přidáme rajčata a za občasného zamíchání 3 minuty dusíme. Přilijeme částečně ohřátý vývar a uschovanou tekutinu z vaření slávek a postupně přidáváme pokrájené rybí maso. Nejdříve z mořského ďasa, poté parmici a nakonec přidáme garnáty.
-
4
Vše osolíme a opepříme a na středním plameni dusíme pod pokličkou 15 minut. Pět minut před koncem dušení přidáme slávky a listy mangoldu. Polévku podáváme horkou.