Rybí vývar po terstsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1320 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 224 mg
- Draslík 1157.7 mg
- Vláknina 9200 mg
- Vitamín A 9200 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme rajčata, povaříme minutu ve vařící vodě a nahrubo nasekáme. Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme a jemně nasekáme. Vykucháme sépie, odřízneme chapadla, odstraníme oči a zobáček, stáhneme kůži, vyjmeme hřbetní kost, pokrájíme, omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.
-
2
Do pánve nalijeme olej, přidáme papričku, nasekanou cibuli a nasekaný česnek a osmažíme. Přidáme připravené sépie a za občasného zamíchání smažíme. Osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé.
-
3
Do stejné pánve nasypeme hrášek a osmažíme. Přidáme nasekaná rajčata, vařící vývar a sépie a vše uvedeme pomalu do varu. Vaříme, dokud nebudou sépie měkké. Vše posypeme nasekanou petrželkou. Hotový pokrm podáváme horký.