Řezy z mořského jazyka se slávkami a krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 839 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2054 mg
- Bílkoviny 134 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 447 mg
- Draslík 2282.5 mg
- Vláknina 6079.5 mg
- Vitamín A 6079.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.7 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z ryby osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Podlijeme trochou vývaru a vína, pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě 12 minut.
-
2
Slávky zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme přibližně 3 minuty, jakmile se všechny otevřou, hrnec stáhneme z ohně.
-
3
Krevety taktéž povaříme ve slané vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat.
-
4
Porce ryby rozdělíme na talíře, obložíme slávkami bez lastur a krevetami. Přelijeme výpekem z pekáčku. Podáváme s vařeným bramborem.