Řezy z mořského jazyka se slávkami a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský jazyk
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory vařené
  • 120 ml Vývar rybí
  • 120 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • 1.5 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 839 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2054 mg
  • Bílkoviny 134 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 447 mg
  • Draslík 2282.5 mg
  • Vláknina 6079.5 mg
  • Vitamín A 6079.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z ryby osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Podlijeme trochou vývaru a vína, pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě 12 minut.

  • 2

    Slávky zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme přibližně 3 minuty, jakmile se všechny otevřou, hrnec stáhneme z ohně.

  • 3

    Krevety taktéž povaříme ve slané vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Porce ryby rozdělíme na talíře, obložíme slávkami bez lastur a krevetami. Přelijeme výpekem z pekáčku. Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu