Vepřové s jehněčím grilované na špízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 31 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 96.8 mg
- Draslík 525.5 mg
- Vláknina 2399 mg
- Vitamín A 2399 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 713.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na větší kostky.
-
2
Do misky nalijeme olivový olej a vmícháme do něj najemno nasekanou petrželovou nať, nasekaný čerstvý koriandr a sladkou i ostrou mletou papriku. Cibuli nasekáme najemno a nasypeme do marinády. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a také přimícháme do marinády.
-
3
Kostky masa vkládáme do marinády a necháme přes noc v chladu.
-
4
Marinované kostky masa druhý den napichujeme na špízy a grilujeme asi 2 minuty.
-
5
Ihned podáváme.