Vepřové s jehněčím grilované na špízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jehněčí maso
  • 300 g Vepřová panenka
  • 80 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 96.8 mg
  • Draslík 525.5 mg
  • Vláknina 2399 mg
  • Vitamín A 2399 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 713.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na větší kostky.

  • 2

    Do misky nalijeme olivový olej a vmícháme do něj najemno nasekanou petrželovou nať, nasekaný čerstvý koriandr a sladkou i ostrou mletou papriku. Cibuli nasekáme najemno a nasypeme do marinády. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a také přimícháme do marinády.

  • 3

    Kostky masa vkládáme do marinády a necháme přes noc v chladu.

  • 4

    Marinované kostky masa druhý den napichujeme na špízy a grilujeme asi 2 minuty.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu