Rýže se špenátem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1033 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 273 mg
- Draslík 1357.7 mg
- Vláknina 19781.7 mg
- Vitamín A 19781.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchneme a scedíme špenátové listy, osušíme utěrkou a nakrájíme na půlku. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut a scedíme. Na hlubší pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a uvařený špenát zprudka osmahneme, přidáme mléko, osolíme, opepříme, povaříme pár minut. Do jiného hrnce dáme vodu, rýži a 4 lžíce másla, vaříme 20 minut na mírném ohni, až je rýže hotová. Na dno dortové formy vsypeme polovinu rýže, na ni dáme polovinu špenátu a ještě jednou to celé zopakujeme. Trochu přitlačíme vrstvy ke dnu formy a vzápětí vyklopíme na velký talíř. Na zbytku másla osmažíme plátky uzeného a volská oka, v toustovači opečeme plátky toastového chleba. Na talíř klademe plátek chleba, uzené a nakonec volské oko.