Olihně a garnáti na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1336 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 237.9 mg
- Draslík 443.8 mg
- Vláknina 4035 mg
- Vitamín A 4035 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 20 g másla a osmažíme na něm nasekanou cibuli. Přisypeme rýži a smažíme 1-2 minuty. Rozmícháme šafrán v naběračce vařícího masového vývaru a přilijeme ho k rýži. Postupně přiléváme za častého míchání zbývající masový vývar, pak zakryjeme pokličkou a dáme ji na 18 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
-
2
Mezitím vykucháme olihně. Vyloupeme ocásky garnátů. Cukety pokrájíme tak, aby připomínaly olivy, a povaříme je 2-3 minuty v páře.
-
3
Připravíme si jehly. Napichujeme na ně střídavě ocásky garnátů, rajčátka, olihně a cuketové olivy, potřeme je olejem a osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, rozložíme do ní připravené jehly a pečeme je za častého obracení 3-4 minuty.
-
4
Vytáhneme rýži z trouby a vidličkou do ní vmícháme na kousky pokrájené kousky másla, aby se zrníčka rýže nelepila k sobě. Přemístíme rýži na servírovací mísu, položíme na ni jehly a hotový pokrm ihned podáváme.