Sardinky po neapolsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Sardinka obecná
  • 60 g Petržel - nať
  • 60 g Oregano čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Olej olivový
  • 4 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 387.2 mg
  • Vláknina 3947.5 mg
  • Vitamín A 3947.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šproty vykucháme, utrhneme hlavu, vyjmeme, vyřízneme filátka, omyjeme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nasekáme nahrubo.

  • 2

    Oloupeme stroužky česneku a nasekáme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Potřeme dno kulaté zapékací nádoby olejem, rozložíme paprskovitě šproty, navrch rozložíme nasekaná rajčata, nasekanou petrželku a oregano. Osolíme, opepříme a zalijeme olejem.

  • 3

    Nádobu dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Hotový pokrm podáváme horký, lze i studený.

Komentáře k receptu