Sardinky po neapolsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 32 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 387.2 mg
- Vláknina 3947.5 mg
- Vitamín A 3947.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šproty vykucháme, utrhneme hlavu, vyjmeme, vyřízneme filátka, omyjeme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nasekáme nahrubo.
-
2
Oloupeme stroužky česneku a nasekáme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Potřeme dno kulaté zapékací nádoby olejem, rozložíme paprskovitě šproty, navrch rozložíme nasekaná rajčata, nasekanou petrželku a oregano. Osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
-
3
Nádobu dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Hotový pokrm podáváme horký, lze i studený.