Rybí maso s hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 19 g
- Sodík 507 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 754.4 mg
- Vláknina 9607.5 mg
- Vitamín A 9607.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na kousky, osolíme a povaříme v páře. Necháme okapat a vychladnout. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme je, vyřežeme z nich plátky, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy.
-
2
Očistíme houby, opláchneme, osušíme a pokrájíme. Oloupeme stroužky česneku a omyjeme. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, osmažíme na něm 1 stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme kostičky brambor, osmažíme je po všech stranách do zlatova, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
-
3
Mezitím osmažíme v nepřilnavé pánvi na 2 lžících oleje zbývající stroužek česneku, vyhodíme ho, přidáme houby a smažíme je na prudkém plameni 2-3 minuty. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme k bramborám a na mírnějším plameni vše ještě asi 1 minutu smažíme.
-
4
Ve stejné pánvi rozehřejeme zbývající olej, přidáme pokrájené rybí maso a na prudkém ohni smažíme 3-4 minuty, aby po všech stranách lehce zezlátlo. Potom osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a přidáme obsah pánve ke směsi brambor a hub. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.