Pražma s fenyklem a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1008 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 51 g
- Sodík 924 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 3406.2 mg
- Vláknina 120812 mg
- Vitamín A 120812 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme a promyjeme. Odkrojíme z fenyklů spodek a vnější tvrdé listy, omyjeme a nakrájíme na proužky.
-
2
Omyjeme ančovičku od soli, vyjmeme páteř a pokrájíme na kousky. Vypeckujeme olivy a pokrájíme na kroužky. Do pánve nalijeme olej a smažíme 3-4 minuty proužky fenyklu. Osolíme a opepříme. Přidáme pokrájenou ančovičku a necháme rozpustit.
-
3
Dno pekáče vytřeme olejem, na dno rozložíme osmažené proužky fenyklu, jako další vrstvu položíme pražmu, osolíme a opepříme. Zalijeme olejem, bílým vínem a pekáč zakryjeme hliníkovou fólií. Dáme trouby na 20-30 minut. V průběhu pečení občas přelijeme rybu vypečenou šťávou.
-
4
Dvě minuty před skončením pečení přidáme kapary a pokrájené černé olivy. Pekáč vyndáme z trouby, rybu posypeme fenyklovou natí a horkou podáváme na stůl.