Úhoř na jehle s vinným octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 800 g Úhoř říční
  • 200 ml Ocet vinný
  • 40 ml Olej olivový
  • 6 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 20.8 mg
  • Vláknina 1057 mg
  • Vitamín A 1057 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme špetku soli a špetku pepře s vinným octem, přidáme 2 lžíce oleje a vidličkou vyšleháme marinádu. Omyjeme připraveného úhoře, pokrájíme na kusy a vložíme do mísy. Zalijeme marinádou a necháme 1/2 hodiny za občasného obracení na chladném místě marinovat.

  • 2

    Kusy úhoře scedíme a napícháme na dlouhé dřevěné jehly střídavě s bobkovými listy. Vložíme do olejem vytřeného pekáče, který dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut a během pečení jehly několikrát otočíme.

  • 3

    Pekáč vytáhneme, položíme jehly na servírovací mísu a hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu