Úhoř na jehle s vinným octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 41 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 20.8 mg
- Vláknina 1057 mg
- Vitamín A 1057 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme špetku soli a špetku pepře s vinným octem, přidáme 2 lžíce oleje a vidličkou vyšleháme marinádu. Omyjeme připraveného úhoře, pokrájíme na kusy a vložíme do mísy. Zalijeme marinádou a necháme 1/2 hodiny za občasného obracení na chladném místě marinovat.
-
2
Kusy úhoře scedíme a napícháme na dlouhé dřevěné jehly střídavě s bobkovými listy. Vložíme do olejem vytřeného pekáče, který dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut a během pečení jehly několikrát otočíme.
-
3
Pekáč vytáhneme, položíme jehly na servírovací mísu a hotový pokrm ihned podáváme.