Plátky kambaly se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 716 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 722.4 mg
- Vláknina 7182.5 mg
- Vitamín A 7182.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky kambaly opatrně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Odřízneme stopky z lilků, lilky omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibulku jemně nasekáme.
-
2
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, necháme je okapat v cedníku a potom je pokrájíme na kostičky. V pánvi osmažíme na oleji cibulku. Přidáme pokrájený lilek a smažíme za občasného zamíchání asi 10 minut. Přisypeme kostičky rajčat, osolíme, opepříme a dusíme je na prudkém plameni asi 3 minuty.
-
3
Mezitím povaříme v páře asi 7 minut rybí plátky. Na servírovací mísu rozmístíme směs lilků a rajčat, navrch rozložíme rybí plátky, posypeme je omytými a roztrhanými lístky bazalky a hotový horký pokrm podáváme.