Plátky kambaly se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Bazalka
  • 600 g Kambala
  • 300 g Rajčata
  • 250 g Lilek
  • 30 g Cibulka jarní
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 40 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 716 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 722.4 mg
  • Vláknina 7182.5 mg
  • Vitamín A 7182.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky kambaly opatrně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Odřízneme stopky z lilků, lilky omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibulku jemně nasekáme.

  • 2

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, necháme je okapat v cedníku a potom je pokrájíme na kostičky. V pánvi osmažíme na oleji cibulku. Přidáme pokrájený lilek a smažíme za občasného zamíchání asi 10 minut. Přisypeme kostičky rajčat, osolíme, opepříme a dusíme je na prudkém plameni asi 3 minuty.

  • 3

    Mezitím povaříme v páře asi 7 minut rybí plátky. Na servírovací mísu rozmístíme směs lilků a rajčat, navrch rozložíme rybí plátky, posypeme je omytými a roztrhanými lístky bazalky a hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře k receptu