Karamelová zmrzlina s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 30 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 220.6 mg
- Draslík 148.4 mg
- Vláknina 2520 mg
- Vitamín A 2520 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme cukr krystal, vodu, oloupené mandle a na pánvi je zahříváme deset minut, pak karamel nalijeme na vymazaný plech. Po hodině tuhnutí ho nalámeme na kousky a roztlučeme paličkou.
-
2
Čokoládu rozehřejeme s mlékem na ohni. Ušleháme cukr, tři žloutky, přilijeme mléko s čokoládou a přecezenou směs vaříme za stálého míchání patnáct minut v rendlíku. Pak ho necháme hodinu vychladnout. Ušleháme šlehačku, smícháme ji se studeným krémem. Směs zpracujeme strojkem na zmrzlinu a podáváme.