Rösti s pečenou zeleninou
Suroviny
- 900 g Brambory
- 10 g Sůl
- 10 g Pepř černý mletý
- 30 g Pesto
- 20 g Med včelí
- 300 g Rajčata
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 50 ml Olej kukuřičný
- 20 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 2 ks Cibule
- 8 ks Česnek
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Fenykl čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1030 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1561.3 mg
- Vláknina 21985 mg
- Vitamín A 21985 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké míse smícháme olej, ocet a med. Přidáme papriku pokrájenou na čtvrtiny, cuketu na plátky, cibuli na čtvrtiny, fenykl, rajčata, česnek a rozmarýn. Zeleninu obalíme v marinádě a necháme 1 hodinu odležet.
-
2
Brambory uvaříme, necháme zchladnout a nahrubo nastrouháme.
-
3
Zeleninu kromě rajčat a česneku dáme s marinádou do pekáče a pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut. Poté přidáme rajčata a česnek a pečeme dalších 15 minut, až je zelenina měkká.
-
4
Brambory opepříme a vytvaruje 4 placky, které opékáme cca 6 minut z každé strany dozlatova.
-
5
Zálivku připravíme z pesta, olivového oleje a vody. Veškeré ingredince promícháme. Na placky navršíme zeleninu a pokapeme zálivkou. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.