Rösti s pečenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 30 g Pesto
  • 20 g Med včelí
  • 300 g Rajčata
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 50 ml Olej kukuřičný
  • 20 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Česnek
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Fenykl čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1030 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1561.3 mg
  • Vláknina 21985 mg
  • Vitamín A 21985 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké míse smícháme olej, ocet a med. Přidáme papriku pokrájenou na čtvrtiny, cuketu na plátky, cibuli na čtvrtiny, fenykl, rajčata, česnek a rozmarýn. Zeleninu obalíme v marinádě a necháme 1 hodinu odležet.

  • 2

    Brambory uvaříme, necháme zchladnout a nahrubo nastrouháme.

  • 3

    Zeleninu kromě rajčat a česneku dáme s marinádou do pekáče a pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 25 minut. Poté přidáme rajčata a česnek a pečeme dalších 15 minut, až je zelenina měkká.

  • 4

    Brambory opepříme a vytvaruje 4 placky, které opékáme cca 6 minut z každé strany dozlatova.

  • 5

    Zálivku připravíme z pesta, olivového oleje a vody. Veškeré ingredince promícháme. Na placky navršíme zeleninu a pokapeme zálivkou. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu