Pstruzi po piemontsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 30 g Hrozinky
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Citronová kůra
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 20 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 40 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar rybí
  • 30 ml Ocet vinný
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 869 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 1177 mg
  • Vláknina 8802.5 mg
  • Vitamín A 8802.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky s vlažnou vodou dáme bobtnat na 15 minut hrozinky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji. Omyjeme celer a rovněž ho nasekáme. Očistíme pstruhy, vykucháme je a promyjeme pod tekoucí vodou.

  • 2

    V pánvi, ve které budeme připravovat pstruhy, trochu osmažíme na oleji nasekanou cibuli nasekaný celer a šalvěj, přidáme ryby, přilijeme vinný ocet, víno a rybí vývar, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, scezené a pokrájené hrozinky, sůl a pepř. Pánev zakryjeme a dusíme ryby na mírném plameni asi 20 minut.

  • 3

    Ryby vyjmeme a položíme na prkénko, stáhneme z nich kůži, vykostíme je a získané plátky dáme na servírovací mísu a udržujeme je teplé. Na mírném plameni necháme omáčku zhoustnout, a potom do ní vmícháme smetanu. Takto připravenou omáčkou přelijeme rybí plátky a hotový pokrm ihned podáváme na stůl.

Komentáře k receptu