Pstruzi po piemontsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 26 g
- Sodík 869 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 155 mg
- Draslík 1177 mg
- Vláknina 8802.5 mg
- Vitamín A 8802.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky s vlažnou vodou dáme bobtnat na 15 minut hrozinky. Oloupeme cibuli a nasekáme ji. Omyjeme celer a rovněž ho nasekáme. Očistíme pstruhy, vykucháme je a promyjeme pod tekoucí vodou.
-
2
V pánvi, ve které budeme připravovat pstruhy, trochu osmažíme na oleji nasekanou cibuli nasekaný celer a šalvěj, přidáme ryby, přilijeme vinný ocet, víno a rybí vývar, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, scezené a pokrájené hrozinky, sůl a pepř. Pánev zakryjeme a dusíme ryby na mírném plameni asi 20 minut.
-
3
Ryby vyjmeme a položíme na prkénko, stáhneme z nich kůži, vykostíme je a získané plátky dáme na servírovací mísu a udržujeme je teplé. Na mírném plameni necháme omáčku zhoustnout, a potom do ní vmícháme smetanu. Takto připravenou omáčkou přelijeme rybí plátky a hotový pokrm ihned podáváme na stůl.