Treska se sýrem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Sýr Parmezán
  • 600 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 8 ks Ančovička - filety
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 956 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 140.1 mg
  • Draslík 1096.1 mg
  • Vláknina 1206 mg
  • Vitamín A 1206 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce ryby dáme do zapékací misky, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a přelijeme pomerančovou šťávou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky a necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku uzavřeme alobalem a rybu pečeme 20 minut.

  • 3

    Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Řezy z ančoviček osušíme a 2 položíme na každý kousek tresky. Ryby zapečeme pod grilem asi 4 minuty. Sýr nakrájíme na 4 plátky a na každý plátek ryby dáme plátek sýra. Navrch položíme kolečko rajčete a pokrm zapékáme ještě 2 minuty.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu