Treska se sýrem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 17 g
- Sodík 956 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 140.1 mg
- Draslík 1096.1 mg
- Vláknina 1206 mg
- Vitamín A 1206 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce ryby dáme do zapékací misky, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a přelijeme pomerančovou šťávou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky a necháme 30 minut marinovat.
-
2
Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku uzavřeme alobalem a rybu pečeme 20 minut.
-
3
Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Řezy z ančoviček osušíme a 2 položíme na každý kousek tresky. Ryby zapečeme pod grilem asi 4 minuty. Sýr nakrájíme na 4 plátky a na každý plátek ryby dáme plátek sýra. Navrch položíme kolečko rajčete a pokrm zapékáme ještě 2 minuty.
-
4
Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.